Beste PVGE-ers,

Is uw pensioen ook al 11 jaar niet geïndexeerd of maar een klein beetje? Of hebt u nog nooit indexatie mogen beleven of zelfs korting, zoals de mensen, die van PMT hun pensioen ontvangen? Werkt u nog (?), dan is uw pensioenopbouw ook niet geïndexeerd en gaat uw pensioen straks lager uitvallen.

Dat is allemaal nergens voor nodig. Er is echt geld genoeg bij onze pensioenfondsen voor alle generaties om pensioen te krijgen met indexatie. Zo goed werkt ons pensioenstelsel!
Maar minister Koolmees wil namens dit kabinet de veel te strenge Nederlandse regels niet bijstellen!
Waarom? Hij wil geen solidariteit meer, hij wil meer marktwerking en veel lagere arbeidslasten voor de werkgevers (en dus de overheid zelf). Hij wil een strenger fiscaal regime, waar u slechter van wordt, maar de BV Nederland niet. Dáárom wil hij een ander stelsel. Maar dat zegt hij niet openlijk. Hij gebruikt drogredenen. Een aantal hiaten als pensioen voor uitzendkrachten en zzp-ers kunnen ook binnen het bestaande stelsel opgelost worden. Uw pensioen meenemen naar een andere werkgever kan nu ook al.

Daarom kom 18 maart 2019 naar Eindhoven. In het Stadwandelpark wordt vanaf 10.30 uur tot uiterlijk 13.30 een grote pensioenmanifestatie gehouden onder het motto:

“Een goed pensioen is een kwestie van fatsoen.”

Op de manifestatie gaat onder anderen spreken onze voorzitter van de PVGE Mari Vervaart.

In het hele land gebeurt dit op een aantal plekken als onderdeel van een nationale pensioenactie georganiseerd door alle vakbonden, seniorenorganisaties (KBO-Brabant, UnieKBO-PCOB, en PVGE) en KNVG/NVOG

  • Eindhoven, Stadswandelpark, Alberdink Thijmlaan, 10.30 uur

Maar ook:

  • Amsterdam, Beursplein/Dam, 10.00 uur
  • Arnhem, Markt kruising Turfstraat tegenover Provinciehuis, 14.00 uur
  • Heerlen, Burgemeester van Grunsvenplein, 12.00 uur
  • Groningen, Grote Markt, 11.30 uur
  • Leeuwarden, Wilhelminaplein, 11.30 uur
  • Utrecht, Jaarbeursplein, 09.30 uur
  • Rotterdam, Ahoy, 12.00 uur

Als je een eerlijk pensioen voor jou, en/of je kinderen en/of je kleinkinderen belangrijk vindt, kom dan op 18 maart 2019 naar Eindhoven en laat zien dat we niet alles zo maar voor zoete koek slikken.