PVGE
PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Advies en ondersteuning bij uw
hulpvragen door Cliëntondersteuners


Sinds 1 januari 2015 vallen de aanvragen voor hulp en ondersteuning om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen in de meeste gevallen onder de verantwoordelijkheid van de Gemeente. De Gemeente voert de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) uit. Hierbij moet u denken aan: huishoudelijke hulp, aanpassingen in huis (bijvoorbeeld in de badkamer of toilet) of een traplift, hulpmiddelen wanneer het lopen moeilijker wordt of niet meer gaat (scootmobiel, taxipas, parkeerpas), dagbesteding wanneer u eenzaam bent of wat in de war raakt, en aan ondersteuning van mantelzorgers. Ook beschermd wonen en Jeugdzorg vallen onder de WMO. Voor alle voorzieningen geldt een eigen bijdrage afhankelijk van uw inkomen en uw vermogen.

Wat te doen als u problemen ervaart bij het zelfstandig functioneren in uw eigen huis? U kunt dan zelf rechtstreeks contact opnemen met de gemeente via het WMO-loket. Maar u kunt ook eerst een gesprek aanvragen met een onafhankelijk en gratis cliëntondersteuner. In Veldhoven zijn vier vrijwillige cliëntondersteuners actief, die u kunnen helpen om uw vragen duidelijk in beeld te brengen. Zij kunnen u bijstaan in uw contacten met de Gemeente en aanwezig zijn bij het zogenaamde “Keukentafelgesprek” met de WMO ambtenaar van de Gemeente. Ze hebben hiervoor een opleiding gevolgd en zijn op de hoogte van de wetgeving en van de lokale mogelijkheden.

De hieronder genoemde cliëntondersteuners kunnen u advies geven bij bovengenoemde zaken en met overleggen wat in uw specifieke situatie de mogelijkheden zijn. Schroom niet om één van hen te bellen als u vragen of problemen hebt. Zij kunnen u in ieder geval op weg helpen en u terzijde staan bij het formuleren van uw hulpvragen en bij de gesprekken met de gemeenteambtenaar.

Cliëntondersteuners:

Alien Kikkert (PVGE)
040-2536138
Corry Pollemans (KBO)
040-2549643 / 06-20624306

 

 

 

bijgewerkt: 2-nov-2020

Links naar:

 Veldhoven
Zorg & Ondersteuning

 SWOVE
SWOVE Veldhoven

Serniorenraad Veldhoven
Seniorenraad Veldhoven

 (Klik op de logo's)