PVGE
PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

 

CGC logo computerclub

Doel:

Het doel van de club is gelegenheid te geven tot het leren omgaan met de computer in de ruimste zin van het woord, dus ook tablets en telefoons (IOS en Android) horen erbij. Er is ruim gelegenheid voor contact met mede-computergebruikers.

Activiteiten:

De club heeft een vaste plaats om bij elkaar te komen: 't Tweespan. We komen bij elkaar op maandagmiddag én op woensdagmorgen met uitzondering van de zomermaanden: juni, juli en augustus wanneer er een aangepast rooster gehanteerd wordt.
We verwachten van leden, dat ze al kunnen omgaan met hun computer en/of tablet, maar nog wel hulp kunnen gebruiken, als ze in problemen komen met het operating systeem of wel bij het leren van een toepassing (programma).
De club heeft ook een eigen website met interessante informatie voor de leden. Zie daarvoor de link onderaan deze pagina.

Het is niet zo dat iedereen persé alle bijeenkomsten bijwoont. We hebben een rooster waarop vermeld is welk onderwerp aan de beurt is en wie het presenteert. In een aantal gevallen hebben we inloop-sessies. Dat betekent dat er geen kant-en-klaar onderwerp op de agenda staat maar dat alle soorten vragen over de computer gesteld kunnen worden. Er is halverwege altijd een koffiepauze om onderling wat bij te praten.

Virtuele Clubbijeenkomsten:

In verband met de Corona uitbraak houden de Computer Gebruikersclub en de Fotoclub in deze maanden virtuele club-bijeenkomsten d.m.v. video-vergaderen. Daarbij worden de normale club-tijden aangehouden. Onze virtuele bijeenkomsten staan open voor alle leden van de Computer Gebruikersclub. Bent u geinteresseerd of wilt u ook lid worden? Neem dan contact op met de club-secretaris (zie onderaan deze pagina).

 

CGC webmeeting lores
De virtuele vergaderzaal

Fotoclub:

De computerclub heeft ook een apart fotoclubje van ca 20 personen. Dit groepje komt één keer per maand op de 4de donderdagmiddag van de maand bij elkaar. Door middel van gezamenlijke opdrachten wordt gewerkt aan het ontwikkelen van kunstzinnige en technische vaardigheden op het gebied van de digitale fotografie. Een mooi voorbeeld daarvan ziet u in de volgende dia-animatie door een van de leden (Hannes Haisma).

Meer informatie??

Bezoek voor meer informatie de eigen website van de computerclub of zie de agenda voor het volledige programma.

Locatie:

't Tweespan
Mira 2
5502 AT Veldhoven

000green  Locatie (Google Maps)

Deelname:

We hebben op het moment 70 leden, waarvan 14 vrouwen!

Kosten:

We hebben gespaard voor een clubcomputer en sparen nu
verder voor een opvolger. De contributie voor lopende kosten en
voor het sparen is gesteld op € 17,00 per jaar (2021).

Secretaris: 

John Rooijakkers
Mail mij

 

laatst bijgewerkt: 6-jan-2021

PVGE Veldhoven - Altijd wat te doen

Op dit moment zijn er ca. 26 clubs binnen onze vereniging actief. Het merendeel van de "binnenactiviteiten" vindt plaats in wijkgebouw "Het Tweespan" aan de Mira in Veldhoven. De actuele locatie waar de clubs hun activiteiten uitvoeren vindt u op de pagina van de club zelf bij de link Locatie.

Op dit moment zijn ongeveer 40% van onze leden actief in een van de club-activiteiten die regelmatig plaatsvinden.
Voor outdoor-activiteiten is er een calamiteitenplan opgesteld tezamen met aanbevelingen voor hulpverlening.

Als bestuur staan we altijd open voor nieuwe ideeën en het opstarten van nieuwe activiteiten. Leden kunnen ook als groepje het initiatief nemen om een nieuwe activiteit te beginnen.
Indien u suggesties heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van de bestuursleden of het secretariaat van de afdeling.