PVGE
PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

fietsen2

Doel

  • Meer in beweging blijven door fietsen
  • Bevorderen van de sociale kontakten tussen de leden
  • Genieten van de mooie Kempen en de gezonde buitenlucht
  • Samen gezellige activiteiten beleven naast het fietsen

Activiteiten

Elke donderdag starten de tochten vanaf het Tweespan aan de Mira. Vanaf de derde donderdag in april starten we 's middags om 13.00 uur voor een tocht van 30 – 35 km. Vanaf de eerste donderdag in mei starten we om 9.30 uur voor een tocht van ±50 km. Vanaf de eerste donderdag in oktober starten we weer om 13.00 uur voor een tocht van 30 – 35 km. Tijdens de fietstocht wordt om het uur kort gepauzeerd, terwijl tijdens de eerste en de laatste pauze gelegenheid is om in een horeca gelegenheid iets te gebruiken.(Ook het toilet). De gemiddelde snelheid is ± 13 km/uur In de middagpauze bij de tochten van 50 km wordt ergens buiten gepicknickt. Actieve leden die de grotere afstanden niet meer kunnen fietsen worden in de gelegenheid gesteld om toch met de groep te starten en tot de eerste stop mee te fietsen (max. 13 km). Zij kunnen dan na het gezamenlijk koffie drinken weer op eigen gelegenheid huiswaarts keren. .

Deelname

Aspirant leden kunnen 4 keer aan een fietstocht deelnemen alvorens te besluiten definitief lid te worden van de fietsclub. Zij kunnen zich bij de startplaats melden, bij een van de bestuursleden, op een van de donderdagen dat wordt gefietst. Nieuwe leden kunnen zich opgeven bij de coach. Hierbij is het wel nodig dat men aan kan tonen dat men lid is van de PVGE.

Kosten

Om deel te kunnen nemen aan de tochten, wordt een bijdrage gevraagd van € 5,00 per jaar. De bijdrage wordt normaliter in de loop van september betaald, tegelijk met de kosten voor een gezamenlijke activiteit aan het eind van het fietsseizoen. De juiste datum wordt bekendgemaakt in het jaarlijkse programmaoverzicht.

Contactadressen

Coach:

Wil Dijkman
Tel. 06 510 330 46
Mail mij

 

Bijgewerkt: 6-jan-2021

PVGE Veldhoven - Altijd wat te doen

Op dit moment zijn er ca. 26 clubs binnen onze vereniging actief. Het merendeel van de "binnenactiviteiten" vindt plaats in wijkgebouw "Het Tweespan" aan de Mira in Veldhoven. De actuele locatie waar de clubs hun activiteiten uitvoeren vindt u op de pagina van de club zelf bij de link Locatie.

Op dit moment zijn ongeveer 40% van onze leden actief in een van de club-activiteiten die regelmatig plaatsvinden.
Voor outdoor-activiteiten is er een calamiteitenplan opgesteld tezamen met aanbevelingen voor hulpverlening.

Als bestuur staan we altijd open voor nieuwe ideeën en het opstarten van nieuwe activiteiten. Leden kunnen ook als groepje het initiatief nemen om een nieuwe activiteit te beginnen.
Indien u suggesties heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van de bestuursleden of het secretariaat van de afdeling.