PVGE
PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel
Paspoort 1

Bij buitenlandse reizen komt het vaak voor dat men bij aankomst in het hotel vraagt naar uw paspoort. Niet zelden is dit bepaald door lokale wetgeving en is men verplicht de identiteit van de gasten te controleren.
Maar ja ... ons paspoort of ID-kaart verliezen we niet graag uit het oog. Een goede oplossing voor dit probleem is het gebruik van een "veilige kopie". Dit is een kopie van het paspoort (of identiteitskaart) waarbij de kritische gegevens vooraf onleesbaar zijn gemaakt.

Om het inchecken in hotels en dergelijke tijdens PVGE-reizen te stroomlijnen, regelt de reisleider meestal de formaliteiten aan de balie. Daarbij gebruikt hij/zij de verstrekte "veilige kopieën". Zo worden wachttijden vermeden en hoeft men zich toch geen zorgen te maken over gevoelige persoonsgegevens.

Let op: u moet altijd uw originele paspoort of ID bewijs
bij u hebben in uw handbagage!

Hoe maak je een veilige kopie??

Het meest gevoelige gegeven op uw paspoort of ID-kaart is uw Burger Service Nummer (BSN), ook wel persoonsnummer genoemd. Er zijn maar een paar officieële Nederlandse instanties die u daar naar mogen vragen. Voor de reizen van de PVGE is het volgende voldoende:

  • Maak een duidelijke kopie van de voorzijde van uw paspoort of ID-kaart.
  • Maak met een zwarte viltstift uw BSN onleesbaar (zie de opmerkingen hieronder).
  • Schrijf het woord "KOPIE" dwars over de afbeelding van uw paspoort of ID-kaart maar zorg dat de andere gegevens én de foto duidelijk leesbaar blijven.

Opmerkingen:

  • Uw BSN staat soms op 2 plaatsen op de voorzijde.
    Streep uw Burger Service Nummer door; in het document, maar ook in de strook nummers onderaan
  • Let op dat u het "documentnummer" of "paspoortnummer" niet verwijdert !
  • Er zijn verschillende modellen paspoorten in omloop.
    Onderaan deze pagina ziet u twee voorbeelden hoe men te werk kan gaan.

Meer informatie over gebruik van uw paspoort vindt u op deze websites van de Rijksoverheid.

 Paspoort kopie maken
Paspoort kopie maken 3

PVGE Veldhoven - Altijd wat te doen

Op dit moment zijn er ca. 26 clubs binnen onze vereniging actief. Het merendeel van de "binnenactiviteiten" vindt plaats in wijkgebouw "Het Tweespan" aan de Mira in Veldhoven. De actuele locatie waar de clubs hun activiteiten uitvoeren vindt u op de pagina van de club zelf bij de link Locatie.

Op dit moment zijn ongeveer 40% van onze leden actief in een van de club-activiteiten die regelmatig plaatsvinden.
Voor outdoor-activiteiten is er een calamiteitenplan opgesteld tezamen met aanbevelingen voor hulpverlening.

Als bestuur staan we altijd open voor nieuwe ideeën en het opstarten van nieuwe activiteiten. Leden kunnen ook als groepje het initiatief nemen om een nieuwe activiteit te beginnen.
Indien u suggesties heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van de bestuursleden of het secretariaat van de afdeling.