PVGE
PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

 

Seniorenkoor
Ligtklanken

SK Ligtklanken 2018

Doel:

Seniorenkoor Ligtklanken is een gemengd koor dat wekelijks een zangmiddag (repetitie) organiseert in Ontmoetingscentrum De Ligt, waar liefhebbers van koorzang elkaar in een gezellige sfeer ontmoeten. Wij hebben inmiddels een breed repertoire ontwikkeld, dat varieert van canons, volksliederen, negrospirituals, byzantijnse kerkmuziek tot licht klassieke muziek. Wij zingen in het algemeen meerstemmig Nederlands en buitenlands repertoire.
Het koor is aangesloten bij de landelijke bond van ouderenkoren Lovok.
Wij willen ons regelmatig buiten het repetitielokaal laten horen bij verschillende gelegenheden door het jaar. Liefhebbers van koorzang die nog een zangstem hebben zijn te allen tijde welkom. Plezier in koorzang staat bij ons voorop.

Activiteiten:

SK Ligtklanken repeteert op maandagmiddag van 13.45 tot 16.00 uur in Ontmoetingscentrum De Ligt in Veldhoven. Het seizoen loopt van september tot juli.
Er zijn inmiddels twee vaste momenten in het jaar waarop wij een concert verzorgen in De Ligt; vóór de zomervakantie en een kerstconcert. We nemen tweejaarlijks deel aan de Kempische Zangersdagen en kwamen daar steeds vandaan met lovende en stimulerende beoordelingen.

Hoogtepunten van het afgelopen jaar waren o.a.:

  • Optredens in Verzorgingscentrum Merefelt en voor de Zonnebloem
  • Het Kerstconcert 2018 in 't Slot.

Op de agenda voor de komende periode staan:

  • Kerstconcert in de Ligt op 22 december as.
    (zie ook onder Evenementen)
  • Deelnname aan de voorstelling
    "Hendrik Groen, zolang er leven is."
    Op uitnodiging van Bos Theaterproducties mag ons koor op 10 januari 2020, een bijdrage aan de voorstelling in de Schalm leveren. Daarvoor wordt momenteel, naast de gebruikelijke repetitie op maandag, extra gerepeteerd.

Locatie:

Ontmoetingscentrum "de Ligt"
Ligt 157
5503 CA  Veldhoven

000green   Locatie (Google Maps)

 

Koorsamenstelling:

De zangclub uit 28 leden en staat muzikaal onderleiding van dirigent Cor Jolie. De pianobegeleiding is in handen van Suzanne Spanjaard.
Het koor wil verder groeien en geïnteresseerde zangers en zangeressen zijn van harte welkom. Een kennismakingsbezoek op de repetitiemiddag is uiteraard geheel vrijblijvend.

 SK Ligtklanken Slotconcert 231218

Foto Slotconcert 2018

Kosten:

De contributie bedraagt  € 80,- per jaar.

 

Coach:

Mw. Els Cuppen
tel: 040 230 1999

Penningmeester:

Mw. Roos van Tol - Slaats

Public Relations:

Mw. Rietje Verheggen

Dirigent:

dhr. Cor Jolie

Piano begeleiding: Mw. Suzanne Spanjaard

PVGE Veldhoven - Altijd wat te doen

Op dit moment zijn er ca. 26 clubs binnen onze vereniging actief. Het merendeel van de "binnenactiviteiten" vindt plaats in wijkgebouw "Het Tweespan" aan de Mira in Veldhoven. De actuele locatie waar de clubs hun activiteiten uitvoeren vindt u op de pagina van de club zelf bij de link Locatie.

Op dit moment zijn ongeveer 40% van onze leden actief in een van de club-activiteiten die regelmatig plaatsvinden.
Voor outdoor-activiteiten is er een calamiteitenplan opgesteld tezamen met aanbevelingen voor hulpverlening.

Als bestuur staan we altijd open voor nieuwe ideeën en het opstarten van nieuwe activiteiten. Leden kunnen ook als groepje het initiatief nemen om een nieuwe activiteit te beginnen.
Indien u suggesties heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van de bestuursleden of het secretariaat van de afdeling.