PVGE
PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Lezing - Kijken en meereizen naar het oosten

 Evenement afgelopen
Datum
vrijdag 11 oktober 2019 14:00 - 16:00

“Kijken en meereizen naar het oosten”

Zo ver weg? En dan nog zelf rijden ook? Dat krijg je te horen, als je vertelt dat je voor vier maanden met de camper naar Mongolië vertrekt. Ja, 25.000 km is een heel eind en na Moskou vind je geen campings meer. Wat zoekt een mens in Siberië? En dat lege land Mongolië, vreemd, met Sjamanen en Boeddhisten, veertig keer zo groot als ons land met maar drie miljoen inwoners.
Toch lokt het avontuur. Met twee ervaren geografen en vier andere koppels durven we het wel aan. Eindeloze grensprocedures, onverwacht mooie steden en een heel geïnteresseerde bevolking worden ons deel. We doen mee met het Naadam-feest (kleine jongens op snelle paarden), we beleven en overleven Mongoolse maaltijden, we moeten vaak losgetrokken worden op de zandwegen
……….en toch, je horizon verschuift.

Graag vertellen we u meer over onze bijzondere reis.
Anneke van der Linde en Bram Donkers

De Sprekers

Anneke en Bram zijn ooit begonnen als juf en meester op een lagere (nu basis-) school. Later zijn ze schoolleider geworden op verschillende scholen en in verschillende plaatsen. Na een studie onderwijskunde lonkte het adviseurschap.
Anneke is nog doende scholen, die door de inspectie als ‘zeer zwak’ beoordeeld worden, uit het moeras te helpen. Bram heeft zich gericht op vrijwilligerswerk in Nepal, Gambia en Ethiopië.

Aanmelden

I.v.m. de zaal-planning en koffie wordt u vriendelijk verzocht u liefst vóór 4 oktober aan te melden. Dat kan nu meteen, via onze website, d.m.v. het groene icoontje boven aan deze pagina.

Vrijdag 11 oktober 2019, 14:00 – 16:00 uur
Locatie: 't Tweespan, Mira 2, Veldhoven.

 

 
 

Powered by iCagenda

Evenementen en Lezingen

PVGE-Veldhoven organiseert geregeld Evenementen en Lezingen voor haar leden. De onderwerpen van de lezingen lopen zeer uiteen en bestrijken:

- actuele maatschapelijke thema's
- kunst & cultuur
- geschiedenis & mythologie
- bijzondere reizen
- rondleidingen
- ontspanning
- etc. etc.

Wat er zoal op het programma staat ziet u in de lijst hiernaast. Soms wordt u gevraagd vooraf in te schrijven. Dat kan elektronisch vanaf deze website. In dat geval ziet u dan een groen inschrijvings-symbooltje bovenaan de aankondiging. Dit opent een inschrijvingsformulier voor u. Makkelijker kan haast niet.

Inschrijven via het papieren formulier in de Veldpost kan ook nog altijd.