PVGE
PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Reisgroep - 12-daagse vliegreis Sicilië

Datum
zaterdag 12 september 2020

Reisgroep PVGE-Veldhoven

De Reisgroep van de PVGE-Veldhoven heeft vanwege COVID-19
besloten alle reizen voor 2020 te annuleren.
Zie de Corona-update (14/7/2020) van de Reisgroep elders op deze site.
_____________________________________________

Programma van de 12-daagse
vlieg-/busreis naar Sicilië

(12 sept t/m 23 sept 2020)
 Oad reizen
Dag 1 - zaterdag 12 september: naar Sicilië

We vertrekken per touringcar vanaf Veldhoven naar de luchthaven van Rotterdam. De vlucht van Transavia staat gepland om 07.00 uur te vertrekken en om 09.35 te landen op de luchthaven van Palermo. Uw Oad reisleider ontmoet u op de luchthaven van Palermo, daar staat ook de lokale touringcar op u te wachten.

Dag 2 - zondag 13 september: Palermo

Vandaag staat een bezoek aan de hoofdstad van het eiland, Palermo op het programma. Onze lokale Nederlands- of Engelssprekende gids neemt ons mee door deze bijzondere stad. Hier heersten Grieken, Romeinen, de Byzantijnse keizer, Arabieren en Normandiërs.

Dag 3 - maandag 14 september: Selinunte

Na het ontbijt verlaten we Palermo en rijden naar Selinunte. Selinunte was in de klassieke oudheid een grote stad en resten ervan zijn te bezichtigen op het opgravingsterrein vlakbij de badplaats Marinella. Het opgravingsterrein van Selinunte is zeer uitgestrekt en het ligt bezaaid met resten van klassieke tempels.

Dag 4 - dinsdag 15 september: Agrigento

We beginnen de dag met een bezoek aan Agrigento. Hier wandelt u over de Via Sacra en bekijkt u de goed bewaard gebleven Griekse tempels. De tempel van Concordia is zelfs één van de best bewaard gebleven tempels ter wereld.

2020 Sicilie SelinunteSelinunte 2020 Sicilie AgrigentoAgrigento
Dag 5 - woensdag 16 september: Piazza Armerina

Vandaag rijden we door de Siciliaanse binnenlanden tussen de olijven- en amandelbomen, genietend van schitterende vergezichten. In de stad Piazza Armerina bezichtigen we de resten van een Romeinse villa met prachtige, recent gerenoveerde, mozaïeken.

Dag 6 - donderdag 17 september: Siracusa

Het bezoek aan Siracusa begint bij het archeologisch park, o.a. het oude Griekse theater, uit één stuk uit de rots gehakt. Nog elk jaar worden hier de Griekse tragedies opgevoerd en komen er bezoekers uit de hele wereld om dit mee te maken. Na dit bezoek rijden we naar het schiereiland Ortigia, waar u op eigen gelegenheid kunt rond wandelen.

2020 Sicilie ArmerinaArmerina 2020 Sicilie SiracusaSiracusa
Dag 7 - vrijdag 18: september Catania

Vandaag brengen we een bezoek aan Catania. Catania is na Palermo de grootste stad van Sicilië.
Catania is een havenstad die aan het einde van de 17de eeuw volledig verwoest werd door eerst een uitbarsting van de Etna en vervolgens een aardbeving. De stad werd hierna heropgebouwd in de barokstijl. Bijzonder is dat men lavasteen als bouwmateriaal gebruikte, waardoor u nu veel donkergrijze of zelfs zwarte gebouwen in de stad aantreft.

Dag 8 - zaterdag 19 september: Taormina

Onder leiding van een Nederlands- of Engelssprekende gids bekijken we Taormina. Deze prachtige stad is de oudste toeristenplaats van Sicilië en wordt ook wel de ‘parel van Sicilië‘ genoemd met een prachtig uitzicht over de Ionische zee. Het beroemde en prachtig gelegen Griekse theater zult u zeker bezoeken.

2020 Sicilie CataniaCatania 2020 Sicilie EtnaEtna
Dag 9 - zondag 20 september: Etna

Na het ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan de nog steeds werkende vulkaan Etna (3323 m). De Etna is de op een na hoogste vulkaan van Europa, op het hoogste punt begeeft u zich in een waar maanlandschap. Bij helder weer kunt u genieten van prachtige uitzichten vanaf de Mongibello, zoals de Sicilianen de Etna noemen. Aan het einde van de ochtend bezoeken we een lokale wijngaard.

Dag 10 - maandag 21 september: Savoca

In de ochtend kunt u rustig aan de dag beginnen. Zwemmen? Strandwandeling? Op souvenierjacht?
In de middag gaat u naar Savoca. Savoca is een van de mooiste dorpjes van Sicilië. Het dorpje werd gesticht in de provincie van Messina. Liefhebbers van de Godfather films kunnen hier de locaties van enkele beroemde scènes bezoeken.

Dag 11 - dinsdag 22 september: Cefalù

Na het ontbijt gaan we naar Cefalù en bekijken de enorme Normandische kathedraal. Daarna bekijken we de stad per elektrische trein. Ook is er nog even tijd om door de gezellige middeleeuwse straatjes te struinen of op het terras te genieten van een cappuccino en een Siciliaans gebakje.

2020 Sicilie SavocaSavoca 2020 Sicilie CefaluCefalu
Dag 12 - woensdag 23 september: terug naar huis

Het ontbijt is vandaag vroeg, want rond 08.00 uur wordt u door de touringcar afgezet op de luchthaven van Palermo. Vanuit hier vliegt u terug naar Rotterdam, waar de landing gepland is om 12.55 uur. Hier verzamelt u uw bagage en loopt naar de gereedstaande Oad touringcar, die u weer terug brengt naar Veldhoven.

Overige Reisdetails

Garantie: Deze reis wordt door bemiddeling van de Reisgroep PVGE Veldhoven voor u geboekt bij en uitgevoerd door Oad / Incentives & Sports Travel

REISSOM PER PERSOON:

 • Bij deelname 30-35 personen € 1.419,00
 • Bij deelname 35-40 personen € 1.359,00
 • Bij deelname 40-45 personen € 1.319,00
 • Toeslag 1-persoonskamer p.p € 189,00

Bijkomende kosten PVGE € 20,00

De reissom voor de reis is:

 • Inclusief
  • Logies, ontbijt en diner
  • In het programma opgenomen excursies, entreegelden en gidsen
 • Exclusief
  • Reis-, ongevallen- en annuleringsverzekering
  • Niet in het programma opgenomen lunches en uitgaven van persoonlijke aard

_____________________________________

De inschrijving voor deze reis is gesloten.
U kunt zich eventueel aanmelden voor de reservelijst
via het inschijfformulier bovenaan deze pagina.
(groene icoontje, rechts boven)

 

Alle informatie over deze reis onder voorbehoud.
 
 

Powered by iCagenda

Evenementen en Lezingen

PVGE-Veldhoven organiseert geregeld Evenementen en Lezingen voor haar leden. De onderwerpen van de lezingen lopen zeer uiteen en bestrijken:

- actuele maatschapelijke thema's
- wetenschap & techniek
- kunst & cultuur
- geschiedenis & mythologie
- bijzondere reizen
- rondleidingen
- ontspanning
- etc. etc.

Wat er zoal op het programma staat ziet u in de lijst hiernaast. Soms wordt u gevraagd vooraf in te schrijven. Dat kan vaak elektronisch vanaf deze website. In dat geval ziet u dan een groen inschrijvings-symbooltje bovenaan de aankondiging. Dit opent een inschrijvingsformulier voor u. Makkelijker kan haast niet.

In verband met Corona/Covid-19 en de daarbij behorende registratie-verplichtingen, worden aanmeldingen via e-mail of op papier op dit moment niet in behandeling genomen.
Zie ook de pagina "Lezingen in Coronatijd" in het menu van dit hoofdstuk.