PVGE
PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Lezing - Op weg naar Kerst 2020

Datum
vrijdag 11 december 2020 14:00 - 16:00

De lezingencyclus van dit seizoen lijkt een beetje op een parcours met hindernissen. Maar ondanks de pandemie hopen we er opnieuw in te slagen om uw belangstelling te wekken met deze, bijzondere presentatie.

Op weg naar Kerst

De presentatie “Op weg naar Kerst”, wordt verzorgd door Clemens Lasance die al eerder muziekmiddagen voor diverse PVGE afdelingen heeft verzorgd. Hij zegt over deze presentatie: “We gaan kerstmuziek horen uit heel de wereld over een periode van zo’n 800 jaar. U zult waarschijnlijk ook muziek te horen krijgen die u nooit eerder hebt gehoord en waarvan u daarna denkt: ik heb iets gemist.” Naast bekend werk staan ook op het programma: Sweelinck, Krcek, Honegger, Berlioz, Yon, Ryba, Ruppe, Enya en Meeuwis. Het geheel wordt visueel verluchtigd door projectie van alle teksten en van passende beelden.

De spreker:

Clemens Lasance is 40 jaar als wetenschapper werkzaam geweest bij Philips waarvan de laatste 15 jaar op het Nat Lab. Clemens mag dan geen musicoloog zijn; hij is niettemin een echte muziekkenner en bezit een zeer ruime en diverse CD-verzameling. Hij verzorgt met enige collega’s elke week een paar uur klassieke muziek in zorgcentrum Jo van Dijkhof, en heeft een aantal jaren met een paar anderen een klassiek programma geleid op de lokale radiozenders GlowFM en Studio040. Daarnaast heeft hij voor de cultuurcommissies van de PVGE en het AG elf keer het programma Klassiek rond de Lunch gepresenteerd, elke keer met een ander thema, waaronder Kerstmis. Clemens is dus de perfecte man om ons een perfecte muziekmiddag in Kerstsfeer te bezorgen waarbij hij ook nog in staat is om een en ander in historisch perspectief te plaatsen.

 

Locatie:Lezingen 2020 Kerkzaal LoRes

Ook nu weer bieden we deze presentatie op twee manieren aan: enerzijds als een live-presentatie in Immanuel, anderzijds als live-stream bij u thuis. Gelieve uw voorkeur op te geven op het aanmeldingsformulier. Klik daarvoor hierboven op het groene icoontje "Inschrijven".

Daarbij moeten we er helaas vanuit gaan dat er in de kerkzaal slechts 30 plaatsen beschikbaar zullen zijn. Bij de te verwachten over-inschrijving voor Immanuel zullen we moeten selecteren op basis van een loting. Had u aanwezig willen zijn maar wordt u niet ingeloot dan kunt u toch nog altijd, via de live-stream, thuis mee kunnen kijken en luisteren.

De inschrijving voor deze lezing is gesloten

Alle aanmelders krijgen een web-link en een toegangscode waarmee zij de lezing on-line kunnen volgen.
Lees voor details en voorwaarden zorgvuldig onze pagina "Lezingen in coronatijd" onder het hoofdstuk Evenementen/Reizen op deze site.

 
 

Powered by iCagenda

Evenementen en Lezingen

PVGE-Veldhoven organiseert geregeld Evenementen en Lezingen voor haar leden. De onderwerpen van de lezingen lopen zeer uiteen en bestrijken:

- actuele maatschapelijke thema's
- wetenschap & techniek
- kunst & cultuur
- geschiedenis & mythologie
- bijzondere reizen
- rondleidingen
- ontspanning
- etc. etc.

Wat er zoal op het programma staat ziet u in de lijst hiernaast. Soms wordt u gevraagd vooraf in te schrijven. Dat kan vaak elektronisch vanaf deze website. In dat geval ziet u dan een groen inschrijvings-symbooltje bovenaan de aankondiging. Dit opent een inschrijvingsformulier voor u. Makkelijker kan haast niet.

In verband met Corona/Covid-19 en de daarbij behorende registratie-verplichtingen, worden aanmeldingen via e-mail of op papier op dit moment niet in behandeling genomen.
Zie ook de pagina "Lezingen in Coronatijd" in het menu van dit hoofdstuk.