PVGE
PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Lezing - Klassieke cultuur is overal

Datum
vrijdag 12 maart 2021 14:00 - 16:00

Samenvatting

In zijn presentatie bespreekt Hans Teuwen hoe in ons dagelijks leven elementen zijn te vinden die op de een of andere manier gekoppeld zijn aan de klassieke Griekse en Romeinse cultuur.

Daar zijn er meer van dan je zou denken. De namen van voetbalclubs als Ajax en Heracles liggen voor de hand. Maar minder voor de hand liggen merken als Asics en NIke. Echt heel dagelijks is de klassieke cultuur te vinden in onze portemonnee: de Euro. En wat denkt u van dit stukje waarvoor ik het alfabet gebruik? Sport en theater danken we via lange wegen aan de oude Grieken en één van onze schoolsoorten heet gymnasium. Dit zijn maar een paar voorbeelden waarmee Hans Teuwen beschrijft hoe ons dagelijks leven schatplichtig is aan de klassieke cultuur.

De Spreker

In zijn werkzame leven was Hans leraar geschiedenis, conrector en directeur van het Stedelijk College Eindhoven, locatie Henegouwenlaan, een school voor vwo, havo, mavo. Hij organiseerde en begeleidde vijftien keer een schoolreis naar Griekenland, het land waarop hij in 1981 verliefd werd. Bij gelegenheid gidst hij nog steeds groepjes belangstellenden in Griekenland. Daarnaast was Hans Teuwen jarenlang raadslid in de gemeente Waalre en acht jaar wethouder.

Aanmelden & Locatie:

Lezingen 2020 Kerkzaal LoRes

Ook nu weer bieden we deze presentatie op twee manieren aan: enerzijds als een live-presentatie in Immanuel, anderzijds als live-stream bij u thuis. Gelieve uw voorkeur op te geven op het aanmeldingsformulier.

Klik daarvoor hierboven op het groene icoontje "Inschrijven".

Daarbij moeten we er helaas vanuit gaan dat er in de kerkzaal slechts 30 plaatsen beschikbaar zullen zijn. Bij de te verwachten over-inschrijving voor Immanuel zullen we moeten selecteren op basis van een loting. Had u aanwezig willen zijn maar wordt u niet ingeloot dan kunt u toch nog altijd, via de live-stream, thuis meekijken en luisteren.

Lees voor details en voorwaarden zorgvuldig onze pagina "Lezingen in coronatijd" onder het hoofdstuk Evenementen/Reizen op deze site.

Locatie:

 Datum & Tijd Vrijdag 12-mrt-2021. Tijd 14:00 – 16:00
(zaal open om 13:30)
 Locatie Immanuelkerk, Teullandstraat 1, Veldhoven of
via live-stream over internet
 
 

Powered by iCagenda

Evenementen en Lezingen

PVGE-Veldhoven organiseert geregeld Evenementen en Lezingen voor haar leden. De onderwerpen van de lezingen lopen zeer uiteen en bestrijken:

- actuele maatschapelijke thema's
- wetenschap & techniek
- kunst & cultuur
- geschiedenis & mythologie
- bijzondere reizen
- rondleidingen
- ontspanning
- etc. etc.

Wat er zoal op het programma staat ziet u in de lijst hiernaast. Soms wordt u gevraagd vooraf in te schrijven. Dat kan vaak elektronisch vanaf deze website. In dat geval ziet u dan een groen inschrijvings-symbooltje bovenaan de aankondiging. Dit opent een inschrijvingsformulier voor u. Makkelijker kan haast niet.

In verband met Corona/Covid-19 en de daarbij behorende registratie-verplichtingen, worden aanmeldingen via e-mail of op papier op dit moment niet in behandeling genomen.
Zie ook de pagina "Lezingen in Coronatijd" in het menu van dit hoofdstuk.