PVGE
PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Film - Veldhoven 100 jaar

Datum
vrijdag 8 oktober 2021 14:00 - 17:00

Documentaire/Film
“Verhalen vertellen over Veldhoven 100 jaar"

Deze keer geen lezing in onze cyclus, maar een speciale documentaire ter gelegenheid van een bijzondere mijlpaal: Veldhoven viert zijn 100ste verjaardag! Een feest dat we niet aan ons voorbij kunnen laten gaan. Misschien wel juist een feest omdat Zilst Zilst is gebleven en omdat ook de andere kerkdorpen hun eigen karakter hebben weten te bewaren terwijl er tegelijkertijd ook een duidelijk eigen Veldhoven City is ontstaan.

De gemeente Veldhoven en het comité Veldhoven 100 jaar hebben verschillende activiteiten in gang gezet. Eén daarvan is een boeiende documentaire over hoe Veldhoven geworden is tot wat het nu is. Deze documentaire is speciale terugblik op 100 jaar Veldhoven. Met verhalen over nu en over vroeger.
Een ontspannende documentaire waarin de meesten van ons veel zullen herkennen. Velen van ons werden pas later Veldhovenaar maar wonen toch al langer in Veldhoven dan ze ooit woonden in hun geboorteplaats. Genoeg herkenningpunten dus en genoeg punten om je alsnog over te verbazen. Er is immers ontzettend veel veranderd in de transformatie van een paar boerendorpjes in de Kempen naar DE forenzenstad van ZO Brabant, waar bovendien ook nog het meest geavanceerde bedrijf van Europa zetelt.

De gemeente wil er een bescheiden feestje van maken . Zij zorgen voor koffie met gebak. Wij kunnen u deze keer dan ook van harte gratis verwelkomen.

Aanmelden & Locatie:

I.v.m. de zaal-planning en koffie wordt u vriendelijk verzocht u liefst vóór 4 oktober aan te melden. Dat kan nu meteen, via onze website, d.m.v. het groene icoontje boven aan deze pagina.

Attentie: Deze lezing vindt plaats in de grote zaal van 't Patronaat in Zeelst.

 Datum & Tijd Vrijdag 8-okt-2021. Tijd 14:00 – 16:00
 Locatie 't Patronaat
Blaarthemseweg 18
5502 JV  Veldhoven
 
 

Powered by iCagenda

Evenementen en Lezingen

PVGE-Veldhoven organiseert geregeld Evenementen en Lezingen voor haar leden. De onderwerpen van de lezingen lopen zeer uiteen en bestrijken:

- actuele maatschapelijke thema's
- wetenschap & techniek
- kunst & cultuur
- geschiedenis & mythologie
- bijzondere reizen
- rondleidingen
- ontspanning
- etc. etc.

Wat er zoal op het programma staat ziet u in de lijst hiernaast. Soms wordt u gevraagd vooraf in te schrijven. Dat kan vaak elektronisch vanaf deze website. In dat geval ziet u dan een groen inschrijvings-symbooltje bovenaan de aankondiging. Dit opent een inschrijvingsformulier voor u. Makkelijker kan haast niet.

In verband met Corona/Covid-19 en de daarbij behorende registratie-verplichtingen, worden aanmeldingen via e-mail of op papier op dit moment niet in behandeling genomen.
Zie ook de pagina "Lezingen in Coronatijd" in het menu van dit hoofdstuk.