PVGE
PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Lezing - De Moraal en het Rijke Roomse Leven

Datum
vrijdag 11 februari 2022 14:00 - 16:00

“De Moraal en het Rijke Roomse Leven”

Samenvatting

In deze lezing bespreekt René Bastiaanse het rijke roomse leven. Een goede kans dat u de laatste restjes van het rijke roomse leven in Brabant nog heeft meegemaakt: catechismus, eerste communie, schoolbiecht, misdienaren, processies. De devotie was duidelijk zichtbaar in het openbare leven. Maar het katholieke geloof had ook invloed op het privéleven, tot in de slaapkamer toe. De roomse leer keerde zich immers tegen alles wat naar onkuisheid zweemde. Een lezing over de katholieke moraal en de gevolgen daarvan voor de economische en sociale ontwikkeling van de Brabantse samenleving. Pikante stof, enkel voor volwassenen!

 RRL 2  RRL 3
 RRL 4  RRL 5

De spreker

René Bastiaanse is neerlandicus en historicus. Hij presenteerde jarenlang cultuurhistorische televisieprogramma’s voor Omroep Gelderland en Omroep Brabant (‘De Wandeling’). Bastiaanse was directeur van museum Het Markiezenhof in Bergen op Zoom, rijksarchivaris van de provincie Noord-Brabant en directeur van het Brabants Historisch Informatiecentrum (BHIC) in Den Bosch.

Aanmelden & Locatie:

I.v.m. de zaal-planning en koffie wordt u vriendelijk verzocht u liefst vóór 9 februari aan te melden. Dat kan nu meteen, via onze website, d.m.v. het groene icoontje boven aan deze pagina.
Zoals gewoonlijk vragen wij van u een bijdrage van €2,-/pp voor deze lezing. De kofie/thee in de pauze is gratis.
De bijdrage kan aan de ingang van de zaal contant, of met PIN, voldaan worden.

Attentie:

- Deze lezing vindt plaats in de grote zaal
  van 't Patronaat in Zeelst.

- Leest u svp in het menu hiernaast ook
  de tekst onder “ Lezingen in Coronatijd “

   
Datum & Tijd Vrijdag 11-feb-2022. Tijd 14:00 – 16:00
Locatie 't Patronaat
Blaarthemseweg 18
5502 JV  Veldhoven
Kosten €2,- per persoon (contant of PIN aan de ingang van de zaal)
 
 

Powered by iCagenda

Evenementen en Lezingen

PVGE-Veldhoven organiseert geregeld Evenementen en Lezingen voor haar leden. De onderwerpen van de lezingen lopen zeer uiteen en bestrijken:

- actuele maatschapelijke thema's
- wetenschap & techniek
- kunst & cultuur
- geschiedenis & mythologie
- bijzondere reizen
- rondleidingen
- ontspanning
- etc. etc.

Wat er zoal op het programma staat ziet u in de lijst hiernaast. Soms wordt u gevraagd vooraf in te schrijven. Dat kan vaak elektronisch vanaf deze website. In dat geval ziet u dan een groen inschrijvings-symbooltje bovenaan de aankondiging. Dit opent een inschrijvingsformulier voor u. Makkelijker kan haast niet.

In verband met Corona/Covid-19 en de daarbij behorende registratie-verplichtingen, worden aanmeldingen via e-mail of op papier op dit moment niet in behandeling genomen.
Zie ook de pagina "Lezingen in Coronatijd" in het menu van dit hoofdstuk.