PVGE
PVGE

PVGE Veldhoven

Samen actief, samen sterk

Corona - virus

Alle reizen in 2020 zijn inmiddels geannuleerd.
Zie voor veranderingen in het reisprogramma, het onderwerp
"Reisgroep - Corona Updates"
in het menu links
__________________________

Dagtochten 2020

4 september: Dagtocht Waal, Ooijpolder & Vrijheidsmuseum Groesbeek (was 17 april)

Een dag in de omgeving van Nijmegen met om te beginnen een rondvaart over de Waal. Vanaf de Waalkade vertrekt u met zonnetreintjes naar Millingen aan de Rijn. Tijdens de rit zal een gids u vertellen over flora, fauna en historie van de Ooijpolder. Aan het einde van de rondrit kunt u genieten van een lunch. Daarna rijden we via Persingen, Berg en Dal en de Zevenheuvelenweg naar Groesbeek. Hier wordt een stop gemaakt bij het Canadese militaire kerkhof en brengt u een bezoek aan het Vrijheidsmuseum.

Reisinformatie en Inschrijving

Vervallen: Chocolade en Rotterdam

Vertrek uit Veldhoven naar Ridderkerk, Chocolade Atelier Van Noppen. Onder het genot van een kopje koffie met een chocolaatje krijgen we een demonstratie chocolade en bonbons maken.
In de middag verzorgt rederij Spido een rondvaart door de Havens van Rotterdam. Daarna volgt nog een bezoek aan de Nieuwe Markthal in het centrum van Rotterdam met de vele restaurants en marktkramen onder het mooiste plafond van de stad.

 

3 juli: Tiengemeten

Naar de provincie Zuid Holland, ontvangst op de kade in Nieuwendijk, Zuid-Beijerland. Rondrit in de omgeving. Na de lunch gaan we met de pont naar Tiengemeten waar de groep in tweeën wordt gesplitst.
De ene groep gaat naar het landbouwmuseum en de andere naar het Rien Poortvliet museum. Daarna ruilen de groepen van museum. Hierna vertrekken we weer naar de vaste wal.
Op de terugweg naar Veldhoven stoppen we voor het diner.

Reisinformatie en Inschrijving

 

6 november: Beeld en Geluid

Bij Beeld en Geluid, in Hilversum, wordt u ontvangen voor het Nostalgie-arrangement, een feestelijk programma bomvol topamusement uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Vertrek vanaf het Mediapark en via een toeristische route naar Loosdrecht voor een 3 uur durende boottocht. Tijdens deze boottocht wordt er voor een lunch gezorgd. We starten op de Loosdrechtse plassen en gaan dan via de sluis bij Mijnden de Vecht op.

Reisinformatie en Inschrijving

 

Meerdaagse reizen 2020

Vervallen: 8 daagse busreis Polen (gaat naar 2021)

Tijdens deze 8-daagse reis bezoeken we historische steden, bezienswaardigheden en mooie natuurgebieden.
Zo staan o.a. Wroclaw en Krakau (met de wijk Nova Huta) op het programma en maken we een boottocht over de Wisla. In plaats van dat laatste kunt u desgewenst ook kiezen voor een bezoek aan Auschwitz en Birkenau.
Op een ander moment bezoeken we de voormalige fabriek van Oskar Schindler. De fabriek is tegenwoordig gedeeltelijk ingericht als een museum. Qua natuur mag u het bezoek aan de Dunajec-kloof niet missen. Omgeven door hoge kalksteen-rotswanden en dichte bossen maakt u een vlottentocht (geschikt voor alle leeftijden, u kunt het vergelijken met punteren in Giethoorn!) over de Dunajec-rivier.

 

12 t/m 23 september: 12-daagse vliegreis Sicilië, Italië

Voor deze 12-daagse vlieg-/busreis vertrekken we vanuit Veldhoven per touringcar naar de luchthaven Rotterdam van daaruit vliegen we direct naar de hoofdstad van Sicilië, Palermo.
Per touringcar reizen we over het eiland en bezoeken o.a. de vele cultuur-historische bezienswaardigheden. Hier heersten nl. Grieken, Romeinen, de Byzantijnse keizer, Arabieren en Normandiërs.
We bezoeken o.a. de steden Palermo, Selinunte, Agrigento, Piazza Armerina, Siracusa, Catania, Taormina, Savoca en Cefalù. Op dag 9 vertrekken we voor een bezoek aan de nog steeds werkende vulkaan Etna (3323m). De Etna is de op een na hoogste vulkaan van Europa, op het hoogste punt begeeft u zich in een waar maanlandschap. Bij helder weer kunt u genieten van prachtige uitzichten vanaf de Mongibello, zoals de Sicilianen de Etna noemen.

Reisinformatie en Inschrijving

 

______________

Zodra de reisdetails bekend zijn staan onze reizen, ieder afzonderlijk, met uitgebreide beschrijvingen op de Evenementen-pagina.
Bij iedere reis treft u dan ook het bijbehorende inschrijvingsformulier aan.

Klik hier om naar de evenementen-pagina te gaan.

Let op: De evenementen staan daar op datum gesorteerd. Het kan dus zijn dat
u verder moet bladeren om bij de reizen te komen die later in het jaar plaatsvinden.

 

 

Evenementen en Lezingen

PVGE-Veldhoven organiseert geregeld Evenementen en Lezingen voor haar leden. De onderwerpen van de lezingen lopen zeer uiteen en bestrijken:

- actuele maatschapelijke thema's
- wetenschap & techniek
- kunst & cultuur
- geschiedenis & mythologie
- bijzondere reizen
- rondleidingen
- ontspanning
- etc. etc.

Wat er zoal op het programma staat ziet u in de lijst hiernaast. Soms wordt u gevraagd vooraf in te schrijven. Dat kan vaak elektronisch vanaf deze website. In dat geval ziet u dan een groen inschrijvings-symbooltje bovenaan de aankondiging. Dit opent een inschrijvingsformulier voor u. Makkelijker kan haast niet.

In verband met Corona/Covid-19 en de daarbij behorende registratie-verplichtingen, worden aanmeldingen via e-mail of op papier op dit moment niet in behandeling genomen.
Zie ook de pagina "Lezingen in Coronatijd" in het menu van dit hoofdstuk.